
Question:  
 

Does a joint venture/title provider need to receive business from sources other than 
their own? 
 

Answer:  
 

    Extracted from:  11 NYCRR 35 – Insurance Regulation 206: 
 
Section 35.4 Insurance Law section 6409(d); affiliated business relationships; other 
prohibitions. 
 

F. A title insurance agent or title insurance corporation that accepts affiliated 
business from an affiliated person shall: 

 
(3) Make a good faith effort to obtain, and be open for, title insurance 

business from all sources and not business only from affiliated 
persons, including actively competing in the marketplace. 


